Leiebil i Tyskland

img_0451De fleste nordmenn har hørt om det omfattende veinettet i Tyskland, populært bare kalt for autobahn. Veinettet er kjent for å ha fri fartsgrense, og for å være det optimale åstedet for råkjøring med sportsbiler. Bilferie i Tyskland er derfor meget populært blant nordmenn, i det som er det mest folkerike landet i Europa. Med sine 83 millioner innbyggere er Tyskland fortsatt som en stormakt å regne, og byen har mange populære reisemål – der man kan oppleve mange av de på en og samme ferie ved hjelp av leiebil.

Et av de mest populære reisemålene i Tyskland er hovedstaden Berlin. Den historisk viktige byen ligger helt øst i landet, og er hjem for mer enn 3,4 millioner innbyggere. Andre byer som er verdt å besøke når man befinner seg i Tyskland er München og Hamburg. En populær rute for deg som skal på bilferie i Tyskland er å begynne i Kiel, som man kan ta seg til med båt fra Norge. Da kan du enten velge om du vil leie bil i Norge eller ordne det når du kommer frem til havnebyen.

Typiske steder å besøke med leiebil

Tyskland er et stort land målt i areal, og man vil måtte velge seg ut en kjørerute hvis man skal på bilferie i landet. Men man kan få en fin opplevelse av å velge en storby som sin «hovedbase», for å deretter bruke leiebil til å ta seg til nærliggende attraksjoner og landsbyer. Nedenfor kan du se tre typiske byer som man besøker med leiebil. For øvrig så er det ganske så rimelig for leiebil i Tyskland, og det er naturligvis en flott bilpark med moderne, tyske biler hos de fleste utleiere.

Berlin

Mange av attraksjonene i Berlin kan oppleves til fots, men med leiebil så får man maksimalt utnyttelse av storbyferien. Da kan du selv ta deg og reisefølget til attraksjoner som Berlin Zoo, Reichstag eller Berliner Dom, og dere kan velge billigere overnatting utenfor sentrum. Dessuten ligger det mange småbyer i nærheten av hovedstaden som er verdt å besøke, og da er leiebil midt i blinken.

Hamburg

bier_hamburg_02Hamburg er en kulturby i det nordlige sentral-Tyskland, og er en fin by å besøke for turister. Byen ligger i nær tilknytning til havnebyen Kiel, og mange nordmenn vil ta seg hit med ferge/båt fra Norge, for å deretter leie bil og kjøre ned til Hamburg. Byen har en innholdsrik historie som stammer helt tilbake til 1200-tallet, og med leiebil tar man seg enkelt til de mange ulike museene som holder hus i byen, eller til byens landemerker som St Michaeli-kirken.

München

Helt i det sør-østlige Tyskland finner vi storbyen München. I denne delen av landet er det massevis av små og romantiske kjøreturer man kan kose seg med, der man kjører igjennom små landsbyer og flott natur. Leiebil er også nødvendig dersom man vil besøke nabobyen Stüttgard, byen som blant annet huser mange spennende museer for bilentusiaster. Videre så anbefaler vi også en tur til Neuschwanstein Slott, som ligger omtrent 12 mil fra München. Eller hva med en kjøretur til alpene?

Trafikkregler i Tyskland

Det er først og fremst kjøring på Autobahn-nettet som vil oppleves utfordrende for nordmenn, da det er fri hastighet på 25 prosent av disse veiene. Anbefalt fartsgrense er uansett 130 km/t, og det er særdeles viktig at man kun bruker venstre kjørefelt til å kjøre forbi. Er det dårlig sikt så er fartsgrensen for øvrig på maksimalt 50 km/t. Regler for mobiltelefoner i bil gjelder også her, og her er faktisk tyskerne så strenge at også motoren skal være avslått når man snakker i telefonen. Det er ikke tillatt å stanse på motorveien, foruten om i lommene som er merket «Standspur».

Utover dette så gjelder vanlige europeiske trafikkregler slik man er vant med fra Norge. Husk å ikke la den høye hastigheten gå til hodet på deg når du kjører på motorveiene!