Attraksjoner i Tønsberg

Brygga_i_TønsbergTønsberg er regnet som Norges eldste by, og har følgelig mange attraksjoner i form av historie og museer å by på. Men byen er også populær for familier på sommerstid, med både aktivitetsparker og badeland. Her kan man en vakker sommerdag oppleve Norge fra sin aller beste side.

Slottsfjellmuseet

På toppen av Slottsfjellet lå det i mange hundre år en borg som skulle beskytte Tønsberg mot inntrengere. Siden 1500-tallet har det bare vært ruiner her, men om noen år skal borgen igjen stå på sin plass. Byen skal nemlig lange en autentisk turistpark på Slottsfjellet, der man kan spasere rundt i «borgerlige» omgivelser med flust av aktiviteter for barna. Det er fortsatt lenge til disse planene blir realisert, så inntil videre anbefaler vi at man tar en tur innom Slottsfjellmuseet for å lære alt om områdets innholdsrike (og til dels blodige) historie.

Høyt og Lavt

Klatreparken Høyt og Lavt ligger riktignok en liten kjøretur utenfor Tønsberg (ca. 40 minutter med bil), men er likevel å regne som en av de viktigste attraksjonene for familier og turister som besøker byen. Her kan man blant annet boltre seg i Norges lengste zipline, der man suser i høy hastighet over elva Lågen. Parken er perfekt for «unge apekatter», men også de voksne vil nok finne ut at det er en utfordring å befinne seg såpass høyt over bakkenivå. Aktivitetsparken anbefales følgelig for hele familien.

Edvard Munchs hus

 

Visste du at Edvard Munch bodde og vokste opp i Tønsberg? Det gjorde ikke vi, før vi besøkte byen. Selv om den kjente kunstneren for lenge siden er død, så står fortsatt huset hans slik det har gjort i over 100 år. Her kan besøkende få et innblikk i hans malerier, og se hvordan han vokste opp på slutten av 1800-tallet og utover 1900-tallet. Huset er nærmest urørt siden Munch selv bodde der, og følgelig er det virkelig en historisk opplevelse som anbefales alle å oppleve.

Midgardsenteret

Som Norges eldste by skulle det bare mangle at Tønsberg bydde på utstillinger fra vikingtiden. Midgardsenteret er for øvrig ikke noe vanlig museum, men et omfattende senter med interaktiv læring og unike utstillinger. Her vil man kunne lære om vikingene på en ny måte, samtidig som barna holdes i aktivitet på ulike områder og med forskjellige arrangementer. Utstillingen byr på alt fra arkeologiske funn fra vikingtiden til fullstendige rekonstruksjoner av gjenstander slik man trodde de så ut på den tiden.