Leiebil i Portugal

Azenhas_do_MarKystlandet Portugal, ofte omtalt som lillebroren til nabolandet Spania, er et populært reisemål for nordmenn og europeere for øvrig. Med sin lange kystlinje mot Atlanterhavet er landet et eldorado for solslikkere, men har også en svært innholdsrik historie med massevis av severdigheter i flere byer. Landets hovedstad heter Lisboa, og i storbyområdet rundt byen bor omtrent tre millioner mennesker – av totalt knappe elleve millioner innbyggere i hele landet.

Portugal har et varmt sommerklima og noe kjølige vintre med en del regn. De mest populære byene å besøke i Portugal er hovedstaden Lisboa, som ligger langs kysten i den sørlige delen av landet. Også Faro er en populær ferieby, med en beliggenhet helt sør på enden av Portugal som gjør at byen ligger noe mer skjermet til fra dårlig vær enn hva hovedstaden som peker rett ut mot Atlanteren gjør.

Typiske byer å besøke med leiebil i Portugal

Målt i areal så er Portugal et forholdsvis lite land, men veiene er gode. For deg som vil oppleve de litt mer autentiske delene av landet, så er leiebil en nødvendighet. De fleste turister vil velge seg en av byene nedenfor som sin «hovedbase», for å deretter bruke leiebil til å ta seg til nærliggende attraksjoner og småbyer. Leiebil i Portugal er svært billig, og er nærmest en nødvendighet for den eventyrlystne som ikke bare vil ligge på stranden og slikke sol hele ferien.

Lisboa

Portugals hovedstad Lisboa er definitivt en by du vil besøke når du reiser til Portugal. Denne historierike byen byr på massevis av opplevelser, som best oppleves med leiebil. Blant annet så anbefaler vi en kjøretur til Costa Azul (1,7 mil) som er en historisk landsby. Kjøreturen opp til storbyen Porto i nord er heller ikke lang, og innenfor en rekkevidde på 3-4 mil er det massevis av flott natur å oppleve med alt fra klipper til frodig natur og vingårder.

Faro

Havnebyen Faro helt på sørspissen av Portugal har vokst frem som en av de mer populære reisemålene i landet. Med Faro som base kan man leie bil og ta seg til massevis av nærliggende landsbyer, eller kjøre vestover mot byen Lagos. Faro ligger heller ikke langt unna den spanske grensen, slik at en kjøretur over til Sevilla absolutt er mulig.

Bilferie langs Estorillkysten

Estroil-og-Cascais-ved-Lissabon-kystenFor deg som ikke bare ønsker å se en by i Portugal, så anbefaler vi en bilferie med leiebil langs den vakre Estorillkysten. Her vil man blant annet kunne se severdigheter som det røde Pena-Palasset, samt oppleve flere av kontinentets største casinoer. Og ikke minst så er det her man finner noen av landets aller beste sandstrender, uten at man får charter-følelsen når man skal sole seg og bade. En kjøretur som anbefales, og det hele begynner i hovedstaden Lisboa.

Trafikkregler i Portugal

De fleste europeiske land har trafikkregler som tilsvarer de norske, og heller ikke i Portugal er det mye spesielt man må tenke på. Bruk av mobiltelefon er totalt forbudt når man kjører (også hands-free), og det er for eksempel ikke lov til å bruke hengerfestet for å transportere sykler. Skal du parkere i storbyene så kan du ikke parkere på det som kalles for «blue zone»-parkering uten spesialtillatelse fra politiet, noe du får gratis ved å besøke nærmeste politistasjon.

Utover dette så er det vanlige europeiske trafikkregler som gjelder. Fartsgrensene er noe annerledes enn i Norge, der fartsgrensen for tettsteder er 50 km/t, 90 km/t når man befinner seg på landsbygda og 120 km/t når man er på motorveier. Andre fartsgrenser enn dette kan også være gjeldende, og da gjelder det naturligvis å følge med på oppsatte skilter langs veien.