Leiebil i København

Copenhagen, Denmark old city skyline.

Å komme til Danmark og kjøre bil er en fryd for de fleste nordmenn, som er vante med kvaliteten på det norske veinettet. «Det flate landet» er det perfekte utgangspunktet for en bilferie, da med København som det mest attraktive reisemålet. Og så heter det seg jo at det er deilig å være norsk i Danmark! I selve sentrum av København bor det i overkant av 1,2 millioner mennesker, og man kan trygt øke dette tallet til 2 millioner dersom man tar med forsteder. Du må med andre ord forberede deg på en skikkelig storbyferie!

Flyplassen i København heter Kastrup, og ligger omtrent 15 minutter med bil fra selve sentrum av København. Det er gode muligheter for bilutleie på flyplassen, men også i store deler av sentrum.

Kjøretips i København


Det er veldig greit å kjøre bil i København, og selv om byen er av ganske så gammel opprinnelse, så er veisystemet og veiene topp moderne. Byen deles opp av en rekke «hovedårer» der trafikken går fortere med flere filer, men så finnes det også mange mindre gater og enveiskjøringer. Uansett så er det ikke noe mer problematisk å kjøre i København enn hva det er i for eksempel Oslo, og i områdene rundt byen er det oversiktlige landeveier som nærmest er kjedelige å kjøre på fordi det svinger så lite.

Her leier du bil i København

Hvis du ankommer København med fly, så er det enklest å leie bil på flyplassen. Her tilbys bilutleie gjennom kjente aktører som Hertz, Avis, Sixt og Europcar. Prisnivået på leiebil i Danmark og København er noe lavere enn i Norge. Ønsker du å leie bil i sentrum av København så er også dette uproblematisk, da bilutleie tilbys både ved havneterminalen og sentralbanestasjonen. Har man uansett bestemt seg at man skal leie bil så vil det som regel være mest økonomisk å forhåndsbestille på nett før man henter den ved ankomst på flyplassen.

Attraksjoner man kan besøke med leiebil

København er en forholdsvis stor by, men der man fint kan oppleve de ulike severdighetene til fots eller ved bruk av kollektivtransport. Blant annet så ligger det berømte Tivoliet (Adresse: Vesterbrogade 3) i sentrum av hovedstaden. Danmark er dog det perfekte landet for en bilferie, og vi anbefaler at man tar kjøreturen vestover mot Billund. Det tar bare knappe tre timer, og her kan man oppleve både Legoland og Løveparken!

Når man først er i København med leiebil så må man også benytte anledningen til å kjøre over den gigantiske Øresundbroen og over til Sverige – nærmere bestemt Malmö. Andre ting som kan anbefales i sentrum av hovedstaden er Zoologisk have (Adresse: Roskildevej 32) og det kongelige slottet, Rosenborg slott.